Verwarming

CV-Installaties

Nog steeds is de CV installatie niet weg te denken in onze woningen al komen er steeds meer nieuwe soorten verwarming op de markt. Tennekes Installatie Techniek levert nog steeds CV-ketels van verschillende merken. Wij berekenen graag voor u welke CV-ketel het hoogste rendement in uw woning levert, en niet geheel onbelangrijk is dat wij CV-ketels leveren die ook past bij de wens van de klant.

Indien u een CV-installatie door Tennekes Installatie techniek laat plaatsen, kunt u hier tevens een service en onderhoudscontract bij afsluiten. Het jaarlijks onderhouden van uw CV ketel zorgt voor minder storingen, een langere levensduur van uw installatie, zekerheid van een goedwerkende en veilige CV ketel, blijvend een hoog rendement. In het bezit van een onderhoudscontract zorgen wij er jaarlijks voor dat uw ketel de benodigde onderhoudsbeurt krijgt en in top conditie blijft.

Radiatoren

Voorheen werden radiatoren weggewerkt achter gordijnen, bekistingen met daar webbing in gemaakt, maar vooral mochten radiatoren niet gezien worden. De producenten hebben hier handig op ingespeeld om radiatoren te ontwerpen die gezien mogen worden, en een echte blikvanger zijn in uw interieur.

Radiatoren zijn er dan ook in zoveel maten, zoveel kleuren, vormen en designs. Van strak, minimalistisch, modern, industrieel.. de keuze is hier in de loop der jaren enorm toegenomen.

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe radiatoren, dan informeren wij u graag naar de mogelijkheden hierin.

Vloerverwarming

Wanneer we het hebben over 1 van de meest aangename vormen van verwarmen, dan hebben we het over vloerverwarming. Vele soorten vloerbedekking zijn tegenwoordig geschikt voor deze vorm van verwarming binnenshuis. Ook natuurstenen en houten vloeren kunnen tegenwoordig over vloerverwarming gelegd worden. Vloerverwarming verwarmd het gehele vloeroppervlakte gelijkmatig. Hierdoor ervaart u op elke plaats waar de vloerverwarming gelegd wordt dezelfde warmte. Geen last meer van optrekkende kou.

U kunt vloerverwarming toepassen als hoofd of als bijverwarming. Bij het toepassen van vloerverwarming als hoofdverwarming kunnen radiatoren in deze ruimtes achterwege blijven. Vloerverwarming kent dus vele voordelen, u heeft meer vrijheid bij de inrichting van uw huis, omdat banken en kasten op elke gewenste plek zonder rekening te houden met de radiatoren in de kamer geplaatst kunnen worden.

U heeft de keuze om een vloerverwarming te kiezen met ingefreesde leidingen of volledig elektrisch. Uw installatie verzorgen wij compleet aangelegd, geïnstalleerd en afgemonteerd. Voorzien van een stook protocol en een ingestelde thermostaat geniet u van een heerlijk verwarmde kamervloer.

Boilers

Boilers zorgen voor snel en royaal warm water aanvoer in keuken en badkamer. Of het nu gaat om een keukenboiler, elektrische boiler, gasgestookte boilers of zonneboilers. Elke situatie vraagt om een specifieke boiler, evenals de wensen die u als klant heeft ten aanzien van de warmwater aanvoer.

Elektrische (keuken) boiler verwarmt zelfstandig het water via het elektriciteitsnet. Wanneer u lokaal geregelde verwarming heeft en sneller warm water in bijvoorbeeld de keuken wil. Het voordeel van elektrische boilers is dat deze overal geplaatst kan worden waar een elektriciteits aansluiting en water aanwezig is.

Gasgestookte boilers kan op iedere CV ketel worden aangesloten en is geschikt voo een zeer grote warmtevraag. Een gasgestookte ketel brengt voorverwarmd water op de gewenste temperatuur, waardoor u altijd warm water op voorraad heeft. Bij kleine hoeveelheden warm water aftappen zal de ketel niet in bedrijf gaan, waardoor dit ook nog eens een energiezuinige vorm van warm water voorziening is.

Zonneboilers maken gebruik van het zonlicht om het tapwater op te warmen. Met een zonneboiler systeem kunt u tevens een groot deel van de kosten die u normaal zou maken door het gebruik van zonlicht besparen.

Convectie warmte

Convectiewarmte wordt geproduceerd door een convector. Deze geeft dus geen stralingswarmte maar confectiewarmte. Dit zorgt ervoor dat uw woning gelijkmatig opwarmt. Bent u beperkt in de ruimte, dan is een convectorput de oplossing voor uw ruimte probleem.

Op plaatsen waar uw wanden geen ruimte bieden voor het plaatsen van een radiator, en indien het niet mogelijk is om vloerverwarming te realiseren behoort een convectorput tot de mogelijkheden voor het optimaal verwarmen van uw woning. Een convector verwarming werkt door het aanzuigen van koude lucht te verwarmen. Warme lucht stijgt op en daalt weer wanneer het afkoelt om vervolgens hetzelfde proces te herhalen. Door deze methode wordt de omgeving gelijkmatig opgewarmd. Ook het verschil in temperatuur in de ruimte wordt minder groot, en er is geen sprake van verbrandingsgevaar door de lage aanraak temperatuur.

Thermostaat

Voor het optimaal verwarmen van uw woning is het belangrijk om daarbij geholpen te worden door middel van een thermostaat die met u en uw dag en nachtritme meedenkt. Een goede thermostaat is daarom onmisbaar om uw verwarmingsinstallatie goed te regelen.. Voor wie zich echter van alle comfort wil voorzien is er de slimme thermostaat. Deze bied naast het comfort ook nog eens het gemak om van afstand de verwarmingsinstallatie op afstand via een app te bedienen. Alles wat u nodig heeft is een slimme meter, en een smartphone.

De slimme thermostaat denkt in vele opzichten met u mee, zo kan de thermostaat zichzelf inregelen aan uw ritme, en zorgt hij ervoor dat warmte niet onnodig verloren gaat. Ook in het aanschaffen van de slimme meter kunnen wij u vanzelfsprekend adviseren. Zo kijken we bij het maken van de keuze naar uw huidige verwarmingsbron, en welke slimme meter hier zo efficiënt mogelijk mee kan communiceren.

We staan u graag te woord!

Voor vragen over onze diensten, het aanmelden van een reparatie en/of onderhoudswerkzaamheden kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met ons. 

Bel ons op werkdagen tussen 9.00 – 17.00: 038-3328785