Duurzame Energie

De energie prijzen stijgen waardoor we noodgedwongen moeten kijken naar duurzame en energiebesparende oplossingen. Tennekes Installatie Techniek is in het aanleveren van duurzame energiebesparende oplossingen met zijn tijd mee gegaan. Zo leveren wij zonneboilers, kunnen wij uw woning voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinningssystemen of de warmtepomp.

Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken waar voor u de kracht en het hoogste rendement behaald kan worden.

Warmtepomp

Veel mensen hebben zich vast wel eens afgevraagd hoe een warmtepomp werkt. Warmte is overal om ons heen. Zo zit er warmte in de lucht, in de bodem, maar ook in het oppervlaktewater. Een warmtepomp gebruikt deze warmte om uw woning duurzaam te verwarmen. Een warmtepomp werkt als een koelkast. Bij een koelkast onttrek je warme lucht aan de te koelen producten. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarna deze het vervolgens afgeeft aan het verwarmingssysteem.

Tevens zijn er warmtepompen die uw woning koelen tijdens warme zomers waardoor het niet langer noodzakelijk is om naast de warmtepomp een airconditioning in huis te laten installeren. Ook hierin zijn er verschillende methodes van warmte opwekken via een warmtepomp op de markt te vinden. Bij de aarde/water warmtepomp zal de pomp de warmte aan de aarde onttrekken.

Het water/water systeem haalt zijn warmte uit het grondwater. De lucht/water warmtepomp zal de buitenlucht gebruiken om uw woning behaaglijk warm te stoken. Ook in de keuze welke warmtepomp voor uw woning geschikt is, adviseren wij u graag in een oriënterend gesprek.

Mechanische Ventilatie

Met het installeren van een mechanisch ventilatie systeem voorkomt u vocht, schimmels en daarbij de benodigde gezondheidsproblemen. Een mechanische ventilatie zorgt door middel van ventielen die aangesloten zijn op luchtkanalen en een speciale ventilator dat vervuilde lucht constant uit uw keuken, badkamer en toilet gereinigd wordt.

Doordat de huizen tegenwoordig qua isolatie steeds beter worden, is er van natuurlijke ventilatie nauwelijks sprake meer. Voor een gezond klimaat is het echter wel belangrijk om uw woning goed te ventileren. Een mechanische ventilatie is hierbij een uitkomst. Zo kunt u kiezen voor een systeem die de vervuilde lucht afvoert uit uw woning, of voor het zogenoemde warmte terugwin systeem.

Deze laatste zorgt ervoor dat de afgevoerde lucht weer hergebruikt wordt voor het verwarmen van uw woning. Tevens zorgt deze installatie voor aanvoer van verse lucht. Welk systeem voor uw woning geschikt is leggen wij u graag uit in een vrijblijvend gesprek.

Zonneboiler

Een zonneboiler werkt voor uw verwarming en warmwatervoorziening middels zonnecollectoren op het dak. In het voorraadvat met water wordt middels de opgewekte energie water verwarmd en bewaard. Er zijn verschillende soorten zonneboilers op de markt te verkrijgen, maar ook hiervoor geldt dat het afhankelijk van de wens van de gebruiker is welke zonneboiler bij deze situatie past.

We staan u graag te woord!

Voor vragen over onze diensten, het aanmelden van een reparatie en/of onderhoudswerkzaamheden kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met ons. 

Bel ons op werkdagen tussen 9.00 – 17.00: 038-3328785