Warmtepomp: duurzaam elektrisch verwarmen

Water/water

Een aardwarmtepomp voorziet je huis van zowel warmte als warm water, maar ook van verkoeling tijdens warme zomerdagen. Dankzij opgeslagen zonne-energie in de grond kunt je op een milieuvriendelijke manier je energiekosten verlagen. 

Een water/water warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat via een gesloten of een open bron warmte onttrekt aan de aardbodem of – via panelen op het dak of de gevel van een gebouw – aan de buitenlucht. Met een water/water warmtepomp voorzie je je huis op een duurzame manier van cv-verwarming, warmtapwater en – op warme zomerdagen – van koeling.

Lucht/water

Een complete lucht/water warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en/of een regelunit met een losse boiler. Met zo’n energiezuinig systeem verlaag je niet alleen je energiekosten op een milieuvriendelijke manier, maar ben je ook het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. 

Met behulp van een lucht/water warmtepomp wordt de warmte uit de buitenlucht omgezet in bruikbare energie voor de juiste temperatuur in huis of het bereiden van warm tapwater. De basis van de lucht/water warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit in monoblock- of splituitvoering. Deze buitenunit kan in diverse systemen gecombineerd worden met een binnenunit met een ingebouwde boiler of een samengestelde binnenunit met een losse boiler. De NIBE lucht/water warmtepomp kan ook koelen zoals een airco en kan gecombineerd worden met vloerverwarming of radiatoren.

Boilers

Elektrische boilers voor huishoudelijk gebruik met een inhoud van 35, 55, 100 en 120 liter. Je kunt deze fraai ontworpen boilers aansluiten op 230V, maar ook op 400V (2-fase). Het roestvaststalen boilervat is optimaal geïsoleerd voor minimaal warmteverlies. Boilers mogen zowel verticaal als horizontaal worden geïnstalleerd.

We staan u graag te woord!

Voor vragen over onze diensten, het aanmelden van een reparatie en/of onderhoudswerkzaamheden kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met ons.