Afvoeren

Riolering

De oude rioolsystemen kunnen bestaan uit gietijzeren buizen, asbestcement buizen of de zongemaande Gresbuizen die een lozing hebben op een beerput, septictank of het gemeentelijk riolerings systeem. Vaak zijn deze oude buizen veelal aan vervanging toe.

Een riool systeem is iets wat niet zichtbaar is, en hierdoor niet voor niets vaak vergeten wordt om tijdig te vervangen met alle gevolgen van dien. Laat daarom tijdig uw riool inspecteren en indien nodig vervangen en moderniseren. Ook voor het leggen van een solide lozing systeem, of het plaatsen van septictanks komen wij u graag helpen.

Zinkwerk

Tegenwoordig zien we vaak de meest bijzondere zinken creaties aan woningen als gevel bekleding of dakbedekking. Zink is weer helemaal hip! Tennekes Installatie techniek verzorgd voor u mooie stijlvolle zinken dakgoten.

Hemelwaterafvoer

Met ons huidige klimaat is het hebben van een goede hemelwaterafvoer een absolute must! Een regenpijp is een buis die aan een dakgoot of een plat dak bevestigd wordt en dient ervoor om neerslag van het dak af te voeren. De HWA (hemelwaterafvoer) of RWA (Rook en warmte afvoer) voert het regenwater af naar een regenton, regenput of het riool.

Met een zogenoemd gescheiden rioolstelsel wordt het regenwater niet naar een rioolwaterzuivering maar rechtstreeks naar het oppervlaktewater afgevoerd. Hierdoor wordt bij zware regenval overbelasting van en overstorten uit het riool voorkomen. Indirect levert dit ook een bijdrage aan het voorkomen van verdroging. Traditioneel werden regenpijpen van zink gemaakt.

Doordat de kosten van zink als basismateriaal zijn gestegen worden er tegenwoordig ook regenpijpen van kunststof (veelal PVC) gebruikt. De zinkprijs is echter de laatste jaren weer gedaald, terwijl de kosten van aardolie (grondstof voor kunststof) flink zijn gestegen. Hierdoor is de zinken regenpijp weer een goed en bruikbaar alternatief.

Op kwetsbare plekken bijvoorbeeld aan de straatzijde is het gebruikelijk om het onderste deel van de regenpijp uit te voeren in sterkere materialen bijvoorbeeld een verzinkt stalen buis. Afvoeren voor het regenwater kunnen behalve rond ook uitgevoerd worden in rechthoekige vormen. Met name als de afvoer binnen het metselwerk van de gevel valt worden vaak de rechthoekige vormen gebruikt.

We staan u graag te woord!

Voor vragen over onze diensten, het aanmelden van een reparatie en/of onderhoudswerkzaamheden kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met ons. 

Bel ons op werkdagen tussen 9.00 – 17.00: 038-3328785